Sraz v Sudo.14.7. 13.00  u benzínky .Jede Medák , Soptík ,Maja ,Brožík ,Vohry ,Strejda a Tráva .Potkaly jsme tam paťu  a tak nás vyfotil .Pukavec nejede a tak nás alespoň přijel potěšit dobrým slovem a přáním dobré cesty .Výjezd Chýnov ,Černovice, Kamenice n. l. Strmilov ,Kunžak , Kaproun, do zákazu vjezdu k odbočce na zastávku Kaproun kde je odlitý jara Cimrman v poloze , poté co byl vyloučen z vlakové dopravy,49.0820375N, 15.1708097E  ,dále na Dačice ,Jemnice malá zastávka na kávu kde Brožík podpořil podnikatele čonga a koupil si rohlík a salát(tyhle kluci z vesnických klubů jsou divný) .Znojmo ,tradiční návštěva Pepy-měl meruňky i mer.koláč-. a pak Popice .Proběhla tradiční schůze na kameni pravdy s debatou kudy kam .Večerní párty jsme zvládly na jedničku a někteří i na jedna plus. Pavel byl spokojen.

Večer nás Markéta pozvala na snídani do své kavárny v Rakousku a tak jsme jely .Cesta proběhla v klidu teda až na nepovedený pokus nás zastavit na hranicích. Snídaně  v Retzu proběhla dobře, navštívily jsme místní veřejné wc a potichu zmizely. Adam nás vyvedl na správnou silnici. Cesta Rakouskem(i přes nesouhlas dvou členů),přechod  Mikulov ,Staré Město, Trenčín ,Bánovice ,Partizanske ,nakup v Lidlu ,občerstvení  v salaši Kostrín ,kloš A1 u třech bříz.S lavičkama a ohništěm , 48.5534519N, 18.3187161E,Proběhla konzumace většiny proviantu a alkoholu. Proběhly malé neshody ,koho alkohol se bude pít dříve ,ale vše se vyřešilo a pilo se dokud bylo co.

Ráno směr Žarnovica ,Zvolen ,Banska Bystrica ,po 66,oběd Telgart ,koupačka stratenská pila 48.8734197N, 20.3619275E   ,krčmársky potok ,začíná trochu chcát. Dále na Nálepkovo ,Gelnica. Děláme nákup v Tesku a ty nejstatečnější jedou najít kloš.(Bylo tam černo).Našlo se místo opět se sezením a občerstvením. Chata erihof, turzovský  potok .Po domluvě s majiteli chaty že nebudeme dělat bordel jsme udělaly nemalou útratu v pivech a dopíjely  co zbylo .

Ráno jsme zjistily že nás v noci okradlo  nějaké zvíře asi medvěd kodiak. Koupačka v Turzovské jezero,48.8598517N, 20.9087814E .Proběhlo loučení s Trávou a Vohrym-jely domů .Směr Poloniny, Nová  Sedlica, oběd v místní restauraci ,nakup na večer ,Zboj, Kloš  pramen v roklině ,koupačka v jezirku, soptík došel pro pivo  ,49.0230306N, 22.4780214E?

Ráno jsme posnídaly a vyrazily směr Dukla do Polska přes Medzilaborce a po 575 do Polska směr Radoszyce, Komancza , Czystogarb, Moszczninec ,Dukla .Tam jsme natankovaly  a přišla nám na mobily poplašná zpráva o vichřici .Po malé debatě jsme zvolily odpočinkový den někde poblíž u vody .Zašli jsme si na oběd do Zajazd Galicja 49.5535636N, 21.6824594E. Poté jsme jely po 993 asi 3km a odbočily směr  Chyrowa ,Polany a obec Krempna .Našli jsme si pěkné místo u nádrže ,kde byl stánek ,posezení  a přístřešky. Taky parket s podiem. 49.5077442N, 21.4916364E .Daly jsme pivo a řešily co dál .Počasí bylo dobré a tak soptík chtěl jet dál. Rozhodly jsme že zůstaneme .Postupně jsme Obsadily jeden přístřešek .Najednou se soptík oblékl a odjel .Asi ho to demokratické hlasování rozhodilo. No po chvilce ticha jsme došly pro pivo a řešily ,kdo to zítra povede .Mezitím se začaly scházet lidi jak na nějaký mejdan .Dva týpkové s nejasným vzhledem tam začaly vybalovat aparaturu. Začaly tam mixovat muziku a pouštět písně na přání. Soptík se vrátil. Projel davem a s nadávkami že se to pivo nedá pít nám dal na stůl flašku žubrowky. S tím pivem měl pravdu .Proto jsme ustanovily skupinu těch nejrychlejších a nejspolehlivějších a vyslaly je pro další lahve a jídlo na večer. Bohužel ve výběru byly jedinci ,co měly silně vypěstovanou slabou vůli .Nákup se protáhl přes dvě hodiny a tak kluci co zůstaly byly dost nervózní. Po návratu nastala jízda která skončila k ránu a měla neblahý vliv na stav chlífáků. Probíhala družba s místní omladinou, Karaoke a solové zpěvy (jožin z bažin) v podání road kapitana. Surfováním na prkně přes oheň to skončilo.

Ráno bylo probuzení nepěkné. Pohled na ležící trosky chlífáků byl žalostný. Shodli jsme se že za to muže president protože kdyby jel tak by tu byl řád a pořádek ale takhle jsme jak utržený ze řetězu. Z posledních sil jsme se vydaly na cestu. Směr Nowy Žmigrod, Gorlice, Grybow, Nowy Sacz, Žiwiec a na  Jablunkov kde jsme zastavily u hospůdky v obci Písek. Po jednom pivku jsme po radě místní děvy přejely řeku olše k splavu a tam našly pěkný kloš. 49.5574456N, 18.8156003E .Dojely jsme nakoupit do Jablunkova a začaly pít .Bohužel se na nás podepsal mejdan z Polska a tak to to bylo těžce pod průměrem. Skoro by nebylo o čem psát ale stala se hrozná věc, která otřásla naší pověstí. Kolem půlnoci si za svitu měsíce přišly dvě děvčata ke splavu zakouřit a našla tu bandu polospících chlífáků se kterými nic nebylo. Proběhla slabá konverzace typu čau ahoj a to bylo vše. Jeden chlífák řekl že by potřeboval ještě dvacet minut a pak by vstal , ale to holky nedaly a odešly se slovy „tak tady z toho nic nebude“ pryč. Poté náš dvorní básník složil báseň která přesně vystihuje tuto událost.  u olše řeky břehu, chlífáci odmítly něhu.

Ráno bylo smutné, stále se hledal viník té noční tragedie a i přes to že jsme o tom zakázaly mluvit, to stále vylézalo napovrch. Kdyby jel prezident, nestalo by se to! Soptík navrhl kulturu Vítkovické železárny. Směr Ostrava. Areál bal pěkný a prohlídka výborná. Na vyhlídkovou věž jsme se nedostaly-musíte se objednat- ale do haly Malý svět techniky U6 ano a tam to stalo za to. 49.8185053N, 18.2783672E .Dohodly jsme se že navštívíme přítele Bobra, Směr Opava, Velké Heraltice, tam jsme si daly večeři -Restaurace 3 kaštany- a nakoupily něco na večer a ráno. Potom směr Úblo a Pocheň kde je chata U bobra. První co nás praštilo do očí byla prázdná nádrž. Vždy jsme se koupaly a letos nic. Bobr s námi pokecal, seznámil s barem ,nechal nám klíče od chaty a odjel. Pivo bylo naražené a tak jsme se snažily něco vypít.50.0316181N, 17.7151744E

Ráno jsme nechaly peníze na baru a jely na pevnost Hanička .Směr Bruntál, Šumperk, Králíky. Jenže k pevnosti se nedalo vůbec zajet a tak jsme se na to vybodly. V Rokytnici jsme si daly obídek a řešily kam. Zkusíme Český ráj  a kloš někde u vody. Návrh byl rybník Vražda ale nedalo se. Poté rybník Pařez byl na kraji vesnice a samá cedule zákaz všeho pod trestem smrti. Tyto cedule nás provázely všude. Vrátily jsme se na hlavní a jely na Ostružno a dál k rybníku Jikavec kde podle mapy je malý kemp a tam někde klošnem. Bohužel kemp byl mega, do toho dětský tábor a všude závory a cedule. Při zastavení a poradě soptík hlásí utržené lanko u plynu. Roztlačily jsme ho a že se vrátíme  do Ostružna a vyřešíme to. Medák si vyhlídl místního typa a začal požadovat náhradní díly. Soptík si vzpomněl že vozil náhradní lanko ale vyndal ho aby nezabíralo místo. Týpek nosil díly a tak se nám podařilo lanko provizorně opravit. Maja navrhl zavolat své švagrové a zeptat se na nějaké místo. Přijela za dvacet minut a vzala nás do Rovenska  k místnímu oplocenému koupališti. 50.5305397N, 15.2698744E   Luxusní místo. Proběhl nákup a večerní pitka.

Ráno nás probudil týpek s traktůrkem co sekal trávu. Koupačka byla výborná na tak nás poslední den tolik nesral. Zkusíme Kutnou Horu a Kostnici v Sedlci u Kutné Hory. Cesta nic moc, kolem Kolína samý kamioňák a jiná stvoření. Muzeum tabáku bylo zavřené a tak jame si daly kostnici a kostel Nanebevzetí Panny Marie kde je prý třetí nejcennější poklad u nás. Kostnice nic moc , je v rekonstrukci a samá kost. Nesmí tam psi. Kostel byl jiný kafe. Poklad byl taková malá tretka (originál sedlecké monstrance) ale obrazy s Kristem hlavou dolu byly zajímaví. V podkroví byla výstava foto z Černobylu. Na oběd jsme zvolily místní restauraci Na Závisti. Docela dobré. Pak už jen cesta domů do nálevny u pukavce kde na nás čekal náš president.